23 februari 2006

Vad laskigt det ar nar man ibland glommer bort vad man gjorde for 2 dgr sen. Tankte att jag skulle skriva om tisdagen men jag tror att jag gick upp tidigt som vanligt sen var jag o tog en massage och var inne en svang i chaweng. Pa kvallen sa akte jag till fiskmarknaden som ligger vid big buddha, jag har aldrig varit dar och anda tar det bara 3 min att kora dit.
Dar handlade jag musslor,squid,tigerrakor och tog hem men jag overlat matlagningen till grannen som pa 5 min hade gjort varldens godaste seafood tallrik. Det sag ut att vara sa latt men sen kanske man ska ha fisksas lite soja och farsk sotbasilika vanlig basilika och limeblad hemma o inte bara salt o peppar som jag har.

Igar var det da dagen for visa run. Gick upp 04.00 pa morgonen och akte till 7 eleven i Choeng Mon dar en van hamtade upp mig vid 5 tiden. Sen akte vi i nastan 1h o hamtade upp fler folk.
06.00 tog vi baten over till Suratthani och sen tog chaufforen som heter Bomb oss till Ranong i 150 kandes det som. Det var 9 killar o jag som skulle over till Myanmar pa visa run men val framme vid passkontrollen i Ranong sa fick vi lamna en kille for han fick tyvarr inte lamna Thailand pga att han vantade pa ett dombeslut och far darfor inte lamna landet. Han sa att det maste ju bero pa att dem horde hans franska accent annars hade dem sakert latit han fa aka over till Myanmar (eller sa kanske det berodde pa att polisen tog han med 2 joints pa fullmoonpartyt)men det var sakert pga av hans accent.

Jag mitt klanto hade ju varit i Thailand 2 dagar over mitt visa och fick darfor betala en straffavgift och sen hamna jag val i ngn bok, hoppas att detta inte forfoljer mig till nasta ggn jag vill jobba har, man ska alltid vara laglig men men det kanske var ngn mening med detta som mamma brukar saga.

Fran Ranong tog vi en liten bat over till Myanmar, tog bara 20 min och val framme sa tog en kille vara pass och var sen tillbaka pa 5 min sen tog vi baten tillbaka och fick ga till passkontrollen i Ranong igen. Det tog alltsa bara 1h att fa 4 stamplar i passet, det kallar jag verkligen for visa run.
Pa battrippen over till myanmar sa var det ngn skum kille som ville salja en massa bla piller men han fragade aldrig mig sa nar vi val pratade om det pa vagen hem sa sa fransmannen (han hade fatt vanta pa oss i Ranong i 1h) att det var Viagra som dem ville salja eftersom 8 tabletter kostade 1500 baht i Thailand och har erbjod dem 4 tabletter for 80 baht, dem andra undrade ifall han tog dessa tabletter eftersom han visste sa mkt men han sa att hans kompis hade berattat detta for honom, han sa att han absolut inte behovde dessa eftersom han var ju ung och fransman. Dem andra hade skitkul at detta, jag kande bara att jag ville halla mig borta fran honom for han verkade bara fora trubbel med sig.

Kan saga att vi hann inte ens stanna for att ata ngt utan dem gav oss lite mat utanfor passkontrollen som vi fick slanga i oss pa 5 min sen tog Bomb oss i 150 tillbaka till Surathani men den sista milen korde han bara i 20 km/h och jag borjade ana att vi aldrig skulle hinna med 18.00 baten tillbaka till Samui och saklart kom vi 10 min forsent, jag fattar inte att dem alltid gor samma sak varje gang dem kan aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaldrig halla tiderna, fast man vet det sa blir man lika forbannad varje gang.

Jag var till slut hemma vid 22.00 igarkvall och var helt fardig fast man bara hade suttit stilla i en buss + att jag var den enda som hade kunnat sova nastan hela vagen dit o hem. Fick hora om detta hela tiden vet inte om det var sa att jag snarkade och att dem andra inte kunde sova men dem far val ta med sig oronproppar till nasta ggn.

Idag var jag uppe med tuppen igen och hade vid 10.00 redan stadat, duschat och tvattat klader for hand. Lag sen pa stranden i Choeng Mon och forsokte fa lite farg.
Ja och nu ska jag handla lite mat och ga hem o kolla pa ngn film, undrar nar min granne ska bjuda over mig pa middag men han verkar inte fatta att han ska det eller sa kanske han inte vill men det maste han val vilja eller? Han ska visst pa lordag aka till London men bara for 2 dgr sen kommer han tillbaka, han har salt sitt foretag och allt han ager och har och ska nu jobba som dyklarare pa obestamd tid, visst later han perfekt for mig.

Hej pa en stund

3 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Eller så kan ju DU bjuda över honom på middag hos dig eftersom han nu verkar vara lite blyg... Bara ett förslag...

Skönt att allt gick bra med Visa run.

Kram, kram

20:45  
Blogger hanna sa...

Skön resdag :)
Jag tycker att du får ta dig själv i nacken och bjuda över grannen på lite seafood. Eller så går du en dykarkurs hos honom!

01:09  
Anonymous Anonym sa...

Snarka... nej då, det kan väl inte stämma. *asg*
Så här lät det varje natt i Sofias sovrum.
Sofie- "Sofia du snarkar"
Sofia- *tänker* "hur fasiken kan jag snarka när jag ligger på magen..." *ler*
Sofia, du är så söt!!

Kan du inte beställa ngt från engelsmannen som han måste köpa i England till dig. Har du tagit reda på vad han heter?

Saknar dig!

03:26  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida